Mijn favorieten

Pensioen en financiële planning

Financiële planning

Een huis kopen, kinderen opvoeden, uw eigen bedrijf beginnen, eerder stoppen met werken of leuke dingen doen na uw pensioen. Mooie plannen. Maar heeft u als eens bekeken hoe al deze zaken aansluiten op uw financiën? Het maken van een financiële planning helpt u uw toekomstbeeld helder te krijgen. Door nu goed na te denken over uw financiën kunt u straks uw dromen realiseren.

Onze specialisten maken graag samen met u een financieel plan, dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie:

- Het begint met uw wensen.
- Daarna kijken we naar uw vermogenspositie: heeft u een hypotheek, spaartegoeden, schulden? Welke verzekeringen zijn er? Hoe zijn uw pensioen en nalatenschap geregeld?
- We gaan na of al deze zaken optimaal op elkaar zijn afgestemd. Wellicht kunt u op uw kosten besparen of zijn er nog onbenutte fiscale mogelijkheden.

Pensioen

Het regelen van uw pensioen is misschien wel de belangrijkste investering voor uw toekomst. Wij helpen u daar graag bij.

- Hebt u voldoende inkomen als u stopt met werken? Het antwoord op deze vraag hangt af van uw wensen.
- Wanneer wilt u met pensioen?
- Welke plannen heeft u als u straks gepensioneerd bent?
- Wat gaat dat u kosten?
- Hoe voorkomt u dat er een 'gat' zit tussen wat u wilt en wat u (financieel) kunt als u eenmaal met pensioen bent?

Iedereen heeft recht op AOW, maar dat is vaak niet voldoende om van uw pensioen te kunnen genieten zoals u dat voor ogen heeft. Het is dan ook verstandig om vroegtijdig te kiezen voor een aanvullende regeling.

Advies: Stel als doel dat u vervroegd met pensioen wilt zonder dat u er in inkomen sterk op achteruit gaat.

Advies: Over 5 jaar ziet uw financiële situatie er weer misschien heel anders uit dan nu. Financiële planning betekent daarom blijvend evalueren en bijstellen.

Tip! Zorg al in een vroeg stadium voor een studiespaarplan om straks de studiekosten van uw kind(eren) te kunnen financieren. Ook dat komt uw pensioen ten goede!

Meer weten? Bel 071-401645 of mail naar mailbox@ancora.nl.