Mijn favorieten

Van toen tot nu

Ancora Adviesgroep van toen tot nu

Ancora Adviesgroep staat bekend als een echt Katwijks bedrijf. Dat is het ook altijd geweest. En 'Katwijks', daar bedoelen we mee: praktisch, duidelijk, afspraak is afspraak. Daar zijn we trots op. Zoals we ook trots zijn op het feit dat we al decennia lang klanten mogen bedienen van binnen én buiten Katwijk. Hoe Ancora Adviesgroep geworden is tot wat het nu is, kunt u hieronder lezen.

Makelaardij

Firmant René de Jager vertelt: "Ancora is ooit als accountantskantoor begonnen aan de Zeeweg 165 in Katwijk. Dirk de Jager, mijn vader, runde het bedrijf. Omdat hij veel onroerend goed transacties begeleidde, besloot hij in 1972 het bedrijf uit te breiden met een makelaarskantoor. De woningmarkt was op dat moment heel gunstig en de kopers kwamen bijna vanzelf naar je toe. Dat veranderde in de loop van de jaren, waardoor het heel belangrijk werd om huizen onder de aandacht van het publiek te brengen. Die mogelijkheden waren aan de Zeeweg niet optimaal. Internet hadden we toen natuurlijk nog niet. Vandaar dat we begin jaren tachtig naar de Voorstraat 29 verhuisden, ook in Katwijk. Daar, midden in het winkelcentrum, hadden we prima mogelijkheden om een makelaarsraam in te richten, waar we alle te koop staande huizen aan het publiek konden laten zien. Ook toen was het als zo, dat mensen toch even voor het raam bleven staan, of ze nu op zoek waren naar een huis of niet. Wat dat betreft is het een schitterende locatie. We houden de etalages aan de Voorstraat 29 dan ook aan om ons woningaanbod ook daar onder de aandacht te blijven brengen. In de loop van de jaren begonnen we uit ons jasje te groeien aan de Voorstraat. We begonnen daar met twee personen, maar nu bestaat Ancora Adviesgroep uit achtien medewerkers. We huurden er ruimte bij aan de Voorstraat, maar uiteindelijk hadden we meer behoefte aan parkeergelegenheid en een betere bereikbaarheid dan de locatie aan de Voorstraat ons kon bieden. Dat bracht ons ertoe om in juli 2001 te verhuizen naar de prachtige kantoorvilla aan de Baron Sweerts de Landas Wyborghstraat 1, kortweg ook wel de Wyborghstraat genoemd."

Verzekeringen

De volgende logische stap in de uitbreiding van de diensten van Ancora was het aanbieden van verzekeringen. In 1991 is het bedrijf versterkt met Hans Guijt, die hoofdverantwoordelijke is voor de assurantiën. René de Jager bleef hoofdverantwoordelijke voor de makelaardij. Ancora heeft per 1 januari 2001 Assurantiekantoor De Wegwijzer overgenomen, wat het resultaat was van een gezamenlijke keuze om op deze manier de krachten te bundelen. Per 1 januari 2004 volgde Assurantiekantoor Henk Minnee.  Assurantiekantoor Henk Minnee was een reeds generaties lang bestaand assurantiekantoor in Katwijk aan Zee en karakteriseerde zich door de no-nonsense aanpak van haar inmiddels overleden eigenaar Henk Minnee, die met zijn klanten een hechte relatie had opgebouwd. Mede daarom was het besluit tot overdracht niet snel en gemakkelijk te nemen. Minnee heeft getracht zijn bedrijf over te doen aan een assurantiekantoor waar zijn klanten in de toekomst ook konden rekenen op een persoonlijke en deskundige benadering. In december 2006 is de assurantieportefeuille van de heer Van Andel uit Katwijk overgenomen. In januari 2007 volgde de assurantieportefeuille van de heer Houwaart uit Noordwijk en in 2012 die van de heren Cannoo en Redegeld.

RegioBank completeert dienstenpakket

Het dienstenpakket van Ancora werd compleet gemaakt door de overname van de RegioBank-kantoren in Oegstgeest en Valkenburg. De klanten van die kantoren kunnen nu in Katwijk terecht voor het regelen van al hun bankzaken. Tegelijkertijd kunnen zij natuurlijk ook bij Ancora terecht voor hun hypotheek, verzekeringen en de aan- of verkoop van een huis. Vice versa geldt dat natuurlijk ook: klanten die van oorsprong bijvoorbeeld alleen hun verzekeringen hadden lopen bij Ancora, kunnen ook gemakkelijk hun bankzaken regelen op hetzelfde adres. Dat is het grote voordeel van een compleet dienstenpakket: Ancora heeft alles onder één dak.

Sinds 2008 werkt Ancora Adviesgroep samen met een groot backoffice bedrijf in Heinenoord. Doordat veel administratief werk wordt verricht door dit backoffice bedrijf, krijgen de specialisten van Ancora nog meer ruimte om te doen waar ze goed in zijn, in het belang van u, de klant. Door deze efficiencyslag ontstond ook de mogelijkheid om met behoud van kwaliteit een grotere verzekeringsportefeuille te kunnen bewerken.Familiebedrijf

De nieuwe generatie is al volop actief in het bedrijf; Nick de Jager is in 2017 toegetreden tot de directie en per 1 januari 2020 is Ricardo Guijt eveneens mede eigenaar. Nick houdt zich o.a. met de makelaardij bezig en Ricardo is specialist op het gebied van hypotheken en erfrecht.