Mijn favorieten

Hypotheekaanbod

Ancora Adviesgroep biedt de meest uiteenlopende hypotheekvormen aan. Wilt u ontdekken welke hypotheek of welke combinatie van hypotheken het beste bij u past? Juist vanwege de ruime keuze adviseren wij u het liefst persoonlijk. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek! Bel daarvoor met 071-4016545 of mail naar mailbox@ancora.nl.

Nieuwe hypotheken

Voor nieuwe hypotheken geldt dat de rente alleen fiscaal aftrekbaar is als gekozen wordt voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Bij nieuwe hypotheken moet je sinds 2013 direct beginnen met aflossen. Deze twee vormen zijn ook te combineren.

Bestaande Hypotheken: overgangsrecht

Heb je voor 2013 een hypotheek afgesloten? Dan heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Als je gaat verhuizen, dan kun je de hypotheekvorm tegen bepaalde voorwaarden meenemen.


 
Aflossingsvrije hypotheek
Met een aflossingsvrije hypotheek los je, zoals de naam al aangeeft, niet af gedurende de looptijd. Je betaald maandelijks alleen rente.

Annuïteitenhypotheek
Met een annuïteitenhypotheek kies je voor de stabiele lasten en de zekerheid van volledige aflossing. De eerste jaren bestaan je maandlasten vooral uit rente, de laatste jaren vooral uit aflossing.

Bankspaarhypotheek
Met een bankspaarhypotheek los je niet af, maar spaar je het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan en daarover ontvang je rente die gelijk is aan de hypotheekrente.

Beleggingshypotheek
Bij een beleggingshypotheek los je niet af, maar spaar je geld op een beleggersregeling. Het geld dat je spaart wordt geïnvesteerd in beleggingen. Door tegenvallende beleggingsresultaten kan je ook minder opbouwen en kan de hypotheek niet in zijn geheel worden afgelost.

Lineaire hypotheek
Met een lineaire hypotheek kies je voor zekerheid en volledige aflossing. In het begin heb je hoge maandlasten maar deze dalen gedurende de looptijd, als de rente hetzelfde blijft.

Spaarhypotheek
Met een spaarhypotheek los je niet af, maar spaar je het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een spaarpolis te staan en daarover ontvang je rente die gelijk is aan de hypotheekrente.