Mijn favorieten

Echtscheidings advies

Financieel Echtscheidingsadviseur

 

U gaat in goed overleg scheiden (huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen)? En u wilt, zonder tijdverlies en onnodige kosten zaken fiscaal-juridisch goed regelen? Kies dan voor de persoonlijke scheidingsbemiddeling van een Financieel Echtscheidingsadviseur.

 

Een echtscheiding of het verbreken van een andersoortige relatie brengt veel emoties teweeg waarbij het dan moeilijk is om de juiste stappen te zetten en de goede beslissingen te nemen. Uw Financieel Echtscheidingsadviseur is bij uitstek de juiste persoon om u hierin te begeleiden. Hij inventariseert eerst uw wensen en belangen en zal daar een voor beide partijen invulling aan geven.

Uw Financieel Echtscheidingsadviseur verzorgt onder andere:

 

  • Bepaling en verdeling van het vermogen
  • Het maken van een alimentatieberekening
  • Het opstellen van een convenant
  • Het richting geven voor invulling van een eventueel ouderschapsplan
  • Het bepalen of één van beide partijen in de oude woning kan blijven wonen
  • Het adviseren over (nieuwe) huisvesting van één of beide partijen
  • Het door een advocaat laten indienen van uw echtscheidingsverzoek bij de rechtbank

 

Eén loket voor scheidingen

Hans Guijt is Financieel Echtscheidingsadviseur en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Hans heeft de opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur gevolgd, is geregistreerd Erkend Hypotheekadviseur en Pensioenadviseur (Wft geborgd)

 

Ricardo Guijt is fiscalist en jurist en is specialist op het gebied van de juridische en fiscale aspecten rondom de eigen woning en de fiscale gevolgen van de verdeling.

 

Daarnaast werken wij samen met een advocaat, mediator en een aantal notarissen.

 

Kosten

De totale kosten van een echtscheiding zijn moeilijk van tevoren vast te stellen. Hoe compleet levert u stukken aan? Kunt u het snel met elkaar eens worden? Eén ding is zeker, u zult beduidend minder kwijt zijn dan in de situatie dat u beiden een eigen advocaat inschakelt. Enerzijds, het tarief van uw Financieel Echtscheidingsadviseur ligt aanzienlijk lager dan dat van een advocaat en anderzijds, het aantal uren dat de afzonderlijke advocaten zullen doorberekenen zal aanzienlijk hoger liggen .

 

Uiteindelijk kunnen we niet om een advocaat heen. Hij of zij zal de procedure bij de rechtbank aanhangig moeten maken, maar zal daar, met een compleet voorbereid en aangeleverd dossier, nog maar een aantal uren mee bezig zijn. Deze kosten komen bovenop de kosten van uw Financieel Echtscheidingsadviseur.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.